I den här artikeln beskrivs hur du använder dikteringsfunktionen på en dator

PC

• Öppna ett formulär i Ortrac, och ett fält som som kräver textinmatning
  • TRyck tangentkombinationen Windows + H för att öppna taligenkänningskontrollen på skärmen.
  • Aktivera mikrofonen genom att klicka på mikrofonikonen (se bild)
  • Tala in text

Mac

• Öppna ett formulär i Ortrac, och ett fält som som kräver textinmatning
  • Välj Apple-menyn > Systeminställningar på datorn och klicka sedan på Tangentbord  i sidofältet. (Du kanske måste rulla nedåt.)
  • Klicka på Diktering till höger och slå på det. Klicka på Aktivera om en fråga visas.
  • Tala in text