Denna artikel besrkiver vad som händer då man skapar ett nytt konto för en student, vad blir resultatet för studenten och åtgärd från denne.

TABLE OF CONTENTS

Skapa studenter i Ortrac

När man lägger till studenter till en kursinstans så skickas det ett inloggningsmail till den e-mail som är angivet på kontot, om man väljer att göra detta genom att trycka på knappen, E-mail to users.

Här är en artikel som beskriver processen att lägga till studenter: Lägga in student på kursinstans (SWE)

Lägga till existerande studenter till kurstillfälle

När man lägger till existerande studenter till en kursinstans så skickas det ett uppdateringsmail till den e-mail som är angivet på kontot, om man väljer att göra detta genom att trycka på knappen, E-mail to users.

Identifiera E-mail

Ett mail skickas till studenten, med följande detaljer.

1. Avsändare: Ortrac <noreply@ortrac.com>
  2. Subject: Account created
  3. Meddelandet innehåller: Dear ditt namn, An account has been created at Ortrac in your name

Då olika mail program agerar olika, utifrån inställningar så kan detta mail dyka upp i olika foldrar i studentens mail, då kan det vara bra att använda ovanstående information för att söka rätt på inloggningsmailet.

Innehåll och åtgärd

• När mailet är identiferat så öppnar man det och klickar på knappen Activate my account

Du förflyttas till en websida där du identfieras med det namn du fått i skapandet av Ortrac kontot.

• Ange ett passord i rutan Password
  • Skriv passordet igen i rutan Confirm password

Studenten loggas in i Ortrac och hamnar på en startsida som heter Analytics.

En vanlig rutin då man bjuder in en student till ett kurstillfälle, är för kursadministrationen att lägga en informationsruta under sektionen Information. Denna kan innehålla länkar till formulär, saker att läsa och annat. Denna artikel visar hur man bygger upp denna typ av information: Form - Instruktion med formulärslänkar (SWE)

Nu är studenten inbjuden till kurstillfället och kan börja använda de objekt som är kopplade till kursen, t ex:

- Formulär för EPA

- Formulär för klinisk praktik

- Formulär för administration (t ex närvaro)

Länken är aktiv i 24 timmar

Länken i e-mailet är aktiv i 24 timmar, efter det får begära en ny inloggningskod genom att klicka på samma e-mail, se bild

• Klicka på knappen Request new code

Borttappat passord

Om en student tappar bort sitt passord, följ då denna artikel: Problem att logga in