Den här artikeln ger dig en introduktion till Ortrac Blueprint-modulen.

TABLE OF CONTENTS

General information

Ortrac Blueprint-modulen kan användas som en fristående produkt men kan också samexistera med andra moduler från Ortrac-programvarufamiljen. Den fristående produkten kan användas för att strukturera avancerad utbildning med program och kurser.

Namn och funktioner

• Blueprint: Modulens namn hänvisar också till konstruktionstermen, ritningens betydelse, skapa en strukturerad utbildning med dokumenterade resultat, kartlagda från program till kurs.
  • Taggning: märkning av komponenter i systemet, som används som ett verktyg för filtrering av data
  • Resultat: önskade resultat från ett program eller från en kurs
  • Kartresultat: koppla programresultat till ett specifikt kursmål
  • Programöversikt: en lista över alla kurser som är kopplade till ett program, med kurskod, namn och poäng.
  • Programresultat: en matris med kurser i ett program
  • Kursmål: kursresultat strukturerade i relevanta grupper
  • Dashboard: en översikt med olika grafer som representerar det pågående skissarbetet
  • Rapporter: en tjänst för att producera Excel-rapporter av Blueprint-resultaten, olika rapporter kan skapas beroende på intressenten
  • Steg: Grupper definierar olika stadier av utbildningen (grundläggande, avancerad ..), gjord för gruppering av terminer

Program/Course

Program funktioner

• Skapa Program mål
  • Skapa Tag grupper för programmet
  • Visa sammanställning av blueprint setup
  • Exportera ut Excelrapporter

Course funktioner

• Skapa kurs mål
  • Skapa Tag grupper för kursen
  • Visa sammanställning av blueprint setup för kurs
  • Koppla programmål till kursmål

Login

1. Open a browser
  2. Go to www.ortrac.com
  3. Login with user id/password (or SSO)

• Gå till menyn Blueprinting

Modulen är uppdelad i följande funktioner:

• Dashboard (översiktsvyer)
  • Map outcomes (kopplingar)
  • Program layout (program/kursstrukur samt taggar)
  • Reports (Excel exporter av rapporter)