Den här artikeln beskriver hur man döljer ett formulär från en aktiv modul, i ett aktivt kurstillfälle med aktiva data från studenter.

Denna åtgärd kommer INTE att påverka resultat inom modulen, dessa resultat kopplade till beräkningar inom modulen kommer fortfarande att fungera, det enda som kommer att hända med aktiva studenter inom denna modul är att inte kunna se formuläret

Allmän information

En modul är en behållare som innehåller föremål som samlats in med en specifik sektion vid ett kurstillfälle. Inuti modulen kan objekten kopplas till komponenter, tentor, OSCE, kapslade moduler och uppgifter som beräknar studentresultatet till godkänt/ej godkänt.

Funktionen som beskrivs i denna artikel är till för moduler som använder form component beräkningar från andra moduler. Som systemet är uppbyggt blir detta formulär synligt även i denna modul, fast momentet redan är avklarat.

Navigera till formuläret

Hitta menyn

• Gå till Course/<course occasion>
  • Gå till Forms/Submit Forms
  • I modul selectorn till höger välj <module>

Ändra status på formuläret

Menyn visar formuläret/formulären i modulen, och i statuskolumnen har du en aktiv statuslänk, för formulär som används i modulen.

• Klicka på Listed (aktiv länk) som du vill dölja från modulen
  • I det nya fönstret Redigera synlighet i modul, välj Hidden under Visibility in module
  • Klicka på knappen Save changes