Den här artikeln beskriver hur du, via Excel-import, får in Short answer frågor.

TABLE OF CONTENTS

Allmän information

En kort svarsfråga kan innehålla ett antal frågor. Varje fråga, inom frågan Kort svar, kan ha ett antal rätta svar, som olika typer av stavning eller liknande, som dog, hound och puppy.

Hitta menyn

• Gå till menyn Question bank/My Questions
  • Klicka knappen Excel import
  • Välj Short answer från listan
  • Välj din <Excel file> via fil fönstret.

Import

Ange vilka kolumner som ska importeras. En stam och ett item + korrekt(a) svar krävs, Det korrekta svaret kan vara flera, om du har flera korrekta svar, dela dem i en kolumn separerad med ";" -tecken. Du kan också lägga till en rubrik för frågan.

• First row is header om Excel fil har en header, välj "Yes, skip first row"
  • Import as välj Draft (för din egen arbetsyta, för efterredigering) eller Published (in i den "publika" databasen)
  • Assessment type (obligatoriskt) välj minst ett användningssätt (Exam, Quiz, Form)
  • Perform Import knappen för att verkställa importen.

Notis: Det kan ta flera sekunder beroende på antalet frågor

Excel Struktur

Ladda ner bifogad Excel-fil och lägg till dina frågor, En stam och minst en artikel krävs, samt ett korrekt svar per artikel. För alternativa godkända svar anger du en semikolonseparerad lista i kolumnen objektsvar.

• Column A: Question Body
  • Column B: item 1
  • Column C: correct answer 1 (dog, hound)
  • Column D: item 2
  • Column E: correct answer 2 (donkey)
  • Column F: Title, namn på frågan (namnet på frågan, inuti Ortrac-systemet kommer att vara ett representerat ett nummer, om du vill att stammen ska vara identifieraren i listor inuti frågebanken, kopiera helt enkelt kolumnstammen till den här kolumnen. Den här åtgärden är inte obligatorisk för importprocessen)

Sample