I den här artikeln beskrivs hur du justerar resultatet för en student i en modul

Ibland krävs det att en student måste klara en modul, trots att studenten inte slutfört hela uppgiften. Studenten kan ha slutfört modulen på ett sätt som inte ingick i logiken. Kanske utförde de en extracurricular aktivitet som läraren skapade för dem.

To adjust the grade, from fail to pass, do the following:

• Gå till menyn Courses
  • Välj en <course>
  • Välj en  <course occasion>
  • Inom ett kurstillfälle väljer du menyn Students
  • I det nedre högra hörnet av den här menyn väljer du modulen i listrutan Modules

En sida som visar alla deltagare och deras resultat i modulen.

• Välj den elev du vill redigera genom att klicka på pennikonen "Adjust module grade"

Ett popup-fönster, Justera modulens betyg:

1. Ändra tillståndet från fail till pass, Adjusted grade rullgardinsmenyn
  2. Skriv en kommentar. hänvisa till fakta om statusen ändrades, avsnittet, Comment decision section
  3. Klicka på knappen  Adjust grade

Viktiga funktioner:

• Flexibilitet för betygsjustering: Modulen Justera betyg ger lärare möjlighet att ändra elevernas betyg på ett kontrollerat och transparent sätt. Det möjliggör justeringar baserat på olika faktorer som sen inlämning, exceptionella omständigheter eller förbättrad prestanda över tid. Den här funktionen säkerställer att betygen bättre återspeglar deltagarnas verkliga förmågor och ansträngningar.
  • Verifieringskedja och transparens: Modulen Justera resultat upprätthåller en omfattande verifieringskedja som ger en fullständig registrering av alla betygsjusteringar som gjorts i systemet. Den här funktionen främjar transparens och ansvarsskyldighet genom att administratörer kan se historiken för betygsändringar och orsakerna bakom dem. Det hjälper till att bygga förtroende bland intressenter och säkerställer att justeringar görs med integritet.