Denna artikel förklarar hur man importerar Evalueringsfrågor med hjälp av Excel-fil
Man måste ha gjort en(eller flera) Rating Scales innan man gör import, då frågorna kopplas till en Rating scale i importsteget.

TABLE OF CONTENTS

Excel import av denna frågeform

Evalueringsfrågan kan man använda för att göra t ex EPA frågor som sedan kan kombineras på olika sätt i uppbyggnaden av formulär.

Graphical user interface, text, application, email
Description automatically generated

• Gå till Forms/Questions
  • Under fliken My Drafts, klicka Excel Import knappen

Importens struktur

Import av Evaluation questions fungerar enligt följande:

• Stem (which is the actual issue)
  • Item Rating scale (The ID number of an already created rating scale)
  • Title (this is the actual name of the Evaluation query, as it is listed in the database)

Detta är alltså de kolumner som du skall ha i din excel fil, för import. Koppla din Excel fils kolumner till rätt typ:

• För kolumn A välj Stem
  • För kolumn B välj Item rating scale (för att hitta rätt Rating Scale ID, gå till Forms/Rating Scale, hitta korrekt Rating scale och kopiera dess ID och klistra in i Excel column Item rating scale)
  • För kolumn C välj Title (inte nödvändigt för att import skall fungera , men ökar tydligheten i databasen, man kan använda listan som finns under Stem)

Graphical user interface, text, application
Description automatically generated

• Välj om du har en header eller inte i din fil.  (om Yes, skip first row, då tas rubrikraden inte med in i importen)
  • Välj om du vill ha dem som Draft (din personliga yta) eller om de direkt skall publiceras (Publish) ut till den gemensamma ytan.
  • Man får också ett antal frågor rörande taggningar, mer eller mindre eller inga alls beroende på hur kontot är uppsatt.
  • Available for... välj vilken/vilka kurser frågorna skall vara tillgängliga för (detta kan ändras senare)
  • Tryck på knappen Perform Import för att importera frågorna

Hitta Rating scale ID

Om du har problem att hitta ID för din Rating Scale, som du vill koppla till frågeimporten, under förarbetet med Excel filen, gör följande:

• Gå till Forms/Rating scale
  • Kopia ID numret bredvid Rating scale namnet, du vill koppla ihop med frågan, märkt med grön rektangel i bilden nedan.

Exempel fil

Som bilaga till denna artikel finns det en Excel fil som är förberedd för att importera EPA beskrivningar. Använd filen som man för din egen import