Den här artikeln handlar om att ställa in en frånvarorapport som ska användas i flera kurser

TABLE OF CONTENTS

Skapa ett formulär

• Gå till menyn till vänster och välj menyn Forms/Forms

Klicka på knappen Create new form, två menyer visas:

• Form settings
  • Form fields

Form settings

Formulärinställningsmenyn styr de övergripande problemen, som:

• Formulärets namn
  • Tillgänglig för (vilket betyder vilken kurs den ska gälla för)
  • Status: Utkast (arbetskopia)|Listad (publicerad och tillgänglig för alla|Dold (publicerad men endast tillgänglig för skaparen att använda till exempel ett formulär.

Form fields

Komponenterna i formulären behöver vi listas nedan:

• Rich text info
  • Evaluation question

Rich text info

1. Write "Detta är ett frånvaruformulär för användning på hela kursen"
  2. Klicka på Save knappen

Question

Förberedelse:

1. Vi behöver skapa en fråga Skapa en fråga och döpa den till "frånvaro".
  2. Vi behöver skapa en bedömningskala som skapa en rating scale med Ja/Nej som val
  3. Lägg till den skapade bedömningskalan till evalueringsfrågan
  4. Lägg till frågan "frånvaro" genom att välja Evaluation question i formuläret

Preview form

Klicka på Preview för att se hur det färdiga formuläret ser ut.

Save form

Klicka Save knappen (välj Save draft om du vill fortsätta att jobba).

Välj roll & användare

Gå till menyn till vänster och välj menyn Users

1. Välj Add users knappen
  2. Detaljer om användaren (e-mail, first name, last name)
  3. E-mail users Yes
  4. Passwords: Selected by user
  5. Om du vill ge behörighet till en kurs, välj en specifik kurs under Context
  6. Om du vill ge tillgång till alla kurser välj hela programmet under Context
  7. Välj Handledare (begränsad) under Privileges (vilket innebär att du får tillgång till att visa formulären, skicka in ett formulär och se dina egna utvärderingar)

• Gå till menyn till vänster och välj menyn Courses
  • Gå till en <kurs>
  • Gå till ett <kurstillfälle>
  • Gå till Settings
  • Klicka på Add contributor och välj användare i listan för att ge åtkomst till en specifik händelse

Hur använder man formuläret

Hitta formuläret på ett kurstillfälle

• Student går till www.ortrac.com och loggar in
  • Menyn Courses
  • Välj <kurs>
  • Välj <kurstillfälle>
  • Menyn Forms/Forms
  • Klicka på Frånvaruformulär

Fyll i formulär

• Välj en student från rullgardinsmenyn Student (listan innehåller alla studenter inom en kurs/händelse)
  • Välj Ja om du ska anmäla en Deltagare frånvarande under rullgardinsmenyn Frånvaro
  • Klicka på knappen Skicka utvärdering för att spara

Titta på utvärderingar

• Klicka på Forms/View submissions menyn
  • Välj Absence(Frånvaru) formulär
  • Välj All students

Exportera evalueringar

• Click at the Forms tab
  • Click at the Export drop-down menu at the bottom of the screen
  • Select All fields or the Current selection (see the section Current selection)
  • Klicka på fliken Form/Student performance
  • Klicka på rullgardinsmenyn Exportera längst ner på skärmen
  • Markera alla fält eller den aktuella markeringen (se avsnittet Aktuell markering)

En Excel-fil med dina valda kolumner laddas ner till din dator.

Current selection

Det aktuella valet hänvisar till den kolumn du vill visa, om du vill ändra vyn i listan klickar du bara på kugghjulsikonen längst upp till höger i listan. Markera de kolumner som du vill visa i listan.