Artikeln beskriver hur man kan slå ihop två användarkonton till ett, varav det ena blir cancelerat.


Men denna åtgärd tar man till om någon har två användarkonton i systemet och bara vill ha ett kvar, då kan man slå ihop kontona, på sättet nedan


TABLE OF CONTENTS


Hitta menyn


Gå till Users menyn till vänster

 


Slå ihop två konton


  • I dropdown menyn Context höger , välj den kurs som studenten finns i.


  • I studentlistan för kursen, klicka på det studentkonto du vill slå ihop med ett annat konto. Var noga med att veta e-mailadressen till det konto du vill slå ihop, till.



En ny vy dyker upp med status för vald student.


  • Klicka på knappen Merge Account


  • Skriv in e-mailadressen till det konto du vill ha kvar.
  • Tryck på knappen Proceed to step 2



  • Ett nytt fönster dyker upp som informerar dig om vilka kurser det gamla kontot hade tillgång till. Klicka på knappen Merge accounts 



Resultatet blir att det gamla kontot, det du klickade på från början, nu inte längre existerar. Detta markeras i listan genom att kontot är överkryssat. Man loggar nu in med det konto man pekade till och nu har det kontot access till det gamla kontots rättigheter också.