Den här artikeln handlar om att sätta upp en frånvarorapport som ska användas i flera kurser

TABLE OF CONTENTS

Skapa formulär

Gå till menyn till vänster och välj menyn Evaluation Forms

Klicka Create new form knappenTvå menyer visas:

• Form settings
  • Form fields

Form settings

Menyn för formulärinställningar styr de övergripande problemen, som:

• Formulärets namn
  • Available for (vilken kurs ska det gälla)
  • Status:
    • Draft (arbetsexemplar )
    • Listed (publicerad och tillgänglig för alla)
    • Hidden (publicerad men endast tillgänglig för skaparen att använda till exempel ett formulär)

Form fields

Komponenter vi behöver till detta formulär, är:

• Rich text info
  • Dropdowns

Rich text info

1. Skriv "Detta är ett frånvaruformulär för detta kurstillfälle, som heter XXX-VT22"
  2. Klicka Save knappen

Dropdowns

1. Skriv "Frånvaro:" som Title
  2. Lägg till en rad med JA i Option rutan
  3. Lägg till en rad med NEJ i Option rutan
  4. Om du vill att det skall vara obligatoriskt att svara, sätt Required på Yes (annars valfritt)
  5. Klicka Save knappen.

Preview form

Tryck på knappen Preview för att se hur formuläret blir för användarna.

Save form

Tryck på knappen Save och välj vilken status formuläret ska ha.

Välj roll och användare

Gå till menyn till vänster och välj menyn Users

1. Välj knappen Add users
  2. Lägg till detaljer om användaren (e-post, förnamn, efternamn)
  3. E-mail users Yes
  4. Passwords: Selected by user
  5. Om du vill ge tillgång till en kursinstans välj en specifik kurs under Context
  6. Om du vill ge tillgång till alla kursinstanser väljer du hela programmet under Context
  7. Välj Handledare (begränsad) under Privileges  (vilket innebär att få tillgång till formulären, skicka in ett formulär och se dina egna utvärderingar)

• Gå till menyn till vänster och välj menyn Events
  • Gå till en specifik händelse och öppna Tasks and roles
  • Klicka på Lägg till Add Contributor  och välj användaren från listan för att ge åtkomst till en specifikt kurstillfälle

Hur används formuläret

Hitta formuläret för ett specifikt kurstillfälle

• Användaren går till www.ortrac.com
  • Logga in med information från inbjudningsbrevet
  • Klicka på kurstillfället (menyn till vänster visar de evenemang som är tillgängliga för dig)
  • Klicka på det specifika kurstillfället  (exempel: VT-21)
  • Klicka på fliken Formulär
  • Klicka på formuläret Frånvarorapport

Fyll i formuläret

• Välj en student från drop-down menyn Student ((listan innehåller alla studenter inom en kurs/event )
  • Välj Ja om du vill rapportera en student frånvarande under frånvaromenyn
  • Klicka Submit evaluation knappen för att spara utvärderingen

Titta på dina utvärderingar

• Klicka på Forms tabbe
  • Välj Student performance view
  • Välj att titta på Frånvarurapport
  • Visa All students

Exportera dina utvärderingar

• Klicka på Forms tabben
  • Klicka på  Export drop-down menyn (längst ned på skärmen)
  • Välj mellan All fields eller Current selection (see the section Current selection)

En Excel-fil med dina valda kolumner laddas ner till din dator.

Current selection

Det aktuella valet hänvisar till den kolumn du vill se, om du vill ändra visningen av listan klickar du helt enkelt på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet av listan. Markera de kolumner du vill visa i din lista.