I denna artikel beskrivs hur arbetsgången ser ut för att skapa en praktikplats och skapa en praktisk kontakt mellan en student och dess handledare

I gränssnittet hittas VFU modulen under WBA menyn (WBA= Worked Based Assessment)

TABLE OF CONTENTS

Arbetsgång: Grovplanering

Praktikenheter

1. hantera fysiska praktikenheter och detaljer runt detta med kontaktuppgifter
  2. koppla praktikenheten med en plats ansvarig chef med kontaktuppgifter
  3. koppla praktikenheten med en handledare, en eller flera
  4. sätta upp kapacitet för praktikenheten
  5. koppla praktikenhet med olika taggar som kan hjälpa till att ordna praktikenheter i olika grupper

Uppdragsbeställning

1. Sätta upp ett antal praktikplatser
  2. Koppla till korrekt kursinstans
  3. Koppla praktikenheter (med kapacitetskoppling)
  4. Sätta en tidsperiod (med en sista svarsdag för kopplad praktikenhet)
  5. Sätta upp olika typer av påminnelse mail

På kopplad praktikenhet

1. platsansvarig får ett bekräftelse mail med inloggning i systemet (utan inloggning)
  2. platsansvarig hanterar sina handledare
  3. platsansvarig svarar via systemet, på de olika uppdrag man tilldelats

Arbetsgång: Finplanering

VFU admin

1. uppdraget överlämnas till studenter & kursansvariga på utbildningssidan av systemet

Kursansvarig på utbildningsenhet och kursinstans

1. Går in på den kursinstans där VFU uppdraget och skriver in eventuella prioritetsgrupper studenter tillhör
  2. Går in på den kursinstans där VFU uppdraget är kopplat och lägga till information om uppdraget
  3. Vidare skriver in en slutdatum för studenten att välja sin praktikenhet
  4. Publicering sker och då blir det möjligt för studenten att välja praktikenhet

Student på utbildningsenhet och kursinstans

1. Går in på den kursinstans där VFU uppdraget är kopplat och välj vilken vilka praktikenheter du som student önskar. Lägg dem i den ordning du önskar få dem.

Kursansvarig på utbildningsenhet och kursinstans

1. Går in på den kursinstans där VFU uppdraget är kopplat och bekräfta studenters val, antigen manuellt genom att koppla student och vårdplats, alternativt trycker man på en knapp som automatiskt fördelar studenterna, utifrån prioritetsval men även den lista respektive student satt upp, över sina praktikenheter.
  2. Publicera att studenter och praktikenheter är kopplade

Student på utbildningsenhet och kursinstans

1. Går in på den kursinstans där VFU uppdraget är kopplat och se information om praktikplats samt den handledare med kontaktuppgifter, som student är kopplad till (en trusted assessor/pålitlig handledarkoppling har skapats)

Handledare på praktikenhet

1. handledare får ett bekräftelse mail med inloggning i systemet (utan inloggning) och kan nu se en lista med den/de studenter som denne skall handleda, samt deras kontakt information (en trusted assessor/pålitlig handledarkoppling har skapats)