Artikeln beskriver hur man skall sätta en student i viloläge, inte möjlighet att logga in, pga en pause i studierna.

Men denna åtgärd så gör man så att studenten inte längre har möjlighet att logga in på sitt konto, på denna kursen. Om studenten vill återuppta sitt deltagande i kursen så kan man ställa tillbaka detta.

TABLE OF CONTENTS

Hitta menyn

Gå till Users menyn till vänster

Pausa Student

• I dropdown menyn Context höger , välj den kurs som studenten finns i.

• I studentlistan för kursen, klicka på den student du vill sätta i pauseläge

En ny vy dyker upp med status för vald student.

• Klicka på menyn Roles

• Klicka på Raden med Student rollen och koppling till kurs

• Ett nytt fönster dyker upp. Klicka på knappen Remove access.

Resultatet blir att studenten inte längre har någon koppling till kursen

Återinföra Student i kurs

• Klicka på Studenten igen
  • Klicka på Roles
  • Klicka på knappen Add role
  • Välj rollen Student
  • Välj aktuell kurs under dropdown menyn Context
  • Tryck på Save knappen

Resultatet blir att studenten återigen har rollen student, på vald kurs och med denna också har möjlighet att logga in på kursen igen.

I samband med detta får studenten ett notifieringsmail, där denne får information om vilken kurs man blivit tillagd i och en knapp för inloggning