Denna artikeln beskriver hur man kan göra en instruktion som studenten ser då de loggar in på sin kurs. I instruktionen finns länkar till formulär de skall använda under kurstillfället.

TABLE OF CONTENTS

Exempel

Här ser man ett exempel på en informationsruta som man som lärare/admin kan lägga på sitt kurstillfälle och där man har möjlighet att berätta lite om kursen och de formulär som skall användas. De röda raderna är direktlänkar till formulär, som är kopplade till student/kurstillfället.

Innehåll

Man kan ha följande komponenter i en informationsruta (Content objekt)

• Fritextfält för student information
  • Olika typer av attachments, som:
    • File upload
    • Url
    • Iframe
  • Fritextfält för Administrator information (inte synlig för studenter)
  • Man kan märka/tagga informationsrutan, på samma sätt som man gör i formulär. För ökad spårbarhet.

Skapa en kurs och ett kurstillfälle

• Man behöver en kurs denna skapas i Blueprint modulen (se Blueprinting - Create a course)
  • Man behöver också  ett kurstillfälle (läs: Klinisk medicin III Vårtermin 2022) där informationen skall vara. Gå till rätt kurs och klicka på knappen Create Kurs X.

Skapa informationskomponenten (Content)

• Klicka på den nyskapade kursinstansen
  • Klicka på knappen Create New
  • Välj Learning content från drop down menyn

Editor för information

En editor öppnas för att redigera din informationskomponent. Den är delad i två delar, en Public view. det är denna delen studenten ser och så finns Admin View, den sektionen ser bara läraren.

• Öppna Wordfilen som ligger som en bilaga i denna artikel och klipp in den första sektionen på Public View och de andra, sista delen under Admin VIew.
  • Om du vill göra informationstexten synlig för studenter på kursen, under status välj läget Published and listed
  • Tryck på Save knappen

Upload material

Om du vill göra tillägg i form av filen så kan man göra det under Attachments,funkar på samma sätt både på Public och på Admin view.

• Klicka på Browse knappen och leta reda på fil som skall läggas till

Insert links

Länkar kan man också lägga till, både från internet eller länkar som är interna objekt i Ortrac, t ex Formulär eller andra typer av Content.

• Klicka på länkknappen och klistra in länk

Public view Admin view

Nedan kan man beskåda det färdiga Informationsobjektet, med sin tvådelade vy, en för student och en för Lärare och Administratörer.

Lista med Informationsbjekt för kurstillfälle (Admin view)

För varje kursinstans kan administratören se alla Content i en lista och vilken status de har, om de är hidden/draft/published

Hur ser det ut för studenten

Du kanske vill se hur informationen ser ut för en elev.

• Gå till kurstillfället med ditt skapade informationsobjekt
  • Klicka på Students fliken
  • Klicka på en student
  • Välj View Performance i fönstret

Studentens Dashboard dyker upp

• Klicka på informationsobjektet under Informationssektionen, så som det ser ut här, så ser det ut för eleven

Om du inga studenter har inlagda på kursen så kan du själv lägga till dig i rollen som student:

• Gå till Users menyn(till vänster)
  • Välj dig själv från listan
  • Klicka på Roles sektionen
  • Klicka på Add role knappen
  • Välj Student från drop down menyn
  • Logga ut från systemet
  • Logga in igen (som student) genom att välja den nya kursen då du går till www.ortrac.com
  • Din informationsruta dyker upp på första sidan, under Informationssektionen

Bilaga med textförslag

se bifogad Wordfil: Textförllag för nytt kurstillfälle