Den här artikeln beskriver hur man loggar in i Microsoft tenant för första gången för att titta på Power BI rapporter

TABLE OF CONTENTS

Invitation mail

Du får ett inbjudningsmail med avsändaren Microsoft Power BI

Öppna mailet och klicka knappeb Open this report

Logga in i Microsoft

Du dirigeras nu till denna Microsoft sida DataVisualisering |Microsoft Power BI powerbi.microsoft.com

• Klicka på Har du ett konto? Logga in knappen

• Länken tar dig till Microsoft login sida. Här väljer du att logga in genom att klicka på valet  Arbets- eller skolkonto

• Ange ditt Email
  • Ange ditt Microsoft login passord

Verifiering

För att ta dig hela vägen måste du bekräfta att du är du genom att välja mellan:

1. att få en 6 siffrig kod via sms
  2. eller bli uppringd av en robotröst och konfirmera genom att trycka på knappen #

Microsoft Power BI

PowerBI visas och du har nu tillgång till:

1. rapport
  2. arbetsyta (samlad information med rapporter)
  • Klicka på en rapport eller arbetsyta